Արժեքը ներառում է այս բաղադրատոմսի պատրաստման համար անհրաժեշտ մթերքների ցանկը
- 5 տուփ ելակի ժելե, յուրաքանչյուրը 85 գ
- ջուր
- 2 բաժակ սառը սերուցք (նաև ձևավորման համար)
- ելակ պարֆեի ձևավորման համար
Քայլ 1
Շերտ 1. 1 բաժակ եռացող ջուրն ավելացնել 1 փաթեթ ելակի ժելեով ափսեի մեջ: Հարել այնքան ժամանակ մինչև դառնա համասեռ զանգված: Ավելացնել մեկ բաժակ սառը ջուր և հարել: Խառնուրդը հավասարապես բաժանել օգտագործվող բաժակների մեջ: Դնել սառնարանում և թողնել 1-2 ժամ:
Քայլ 2
Շերտ 2. 1 բաժակ եռացող ջուրն ավելացնել 1 փաթեթ ելակի ժելեով ափսեի մեջ: Հարել այնքան ժամանակ, մինչև դառնա համասեռ զանգված: Ավելացնել մեկ բաժակ սառը ջուր և հարել: Ավելացնել 1 բաժակ սառը սերուցք և հարել մինչև դառնա համասեռ զանգված: Խառնուրդը հավասարապես բաժանել օգտագործվող բաժակների մեջ՝ շերտավորելով նախորդ ժելե շերտի վրա: Կարող է մի փոքր միաձուլում տեղի ունենալ՝ , ինչը կառաջացնի ավելի բաց և մուգ շերտ: Դնել սառնարանում և թողնել 1-2 ժամ:
Քայլ 3
Պատրաստել ևս 2 նման շերտեր
Քայլ 4
Շերտ 5. 1 բաժակ եռացող ջուրն ավելացնել 1 փաթեթ ելակի ժելեով ափսեի մեջ: Հարել այնքան ժամանակ մինչև դառնա համասեռ զանգված: Ավելացնել մեկ բաժակ սառը ջուր և հարել: Խառնուրդը հավասարապես բաժանել օգտագործվող բաժակների մեջ: Դնել սառնարանում և թողնել 1-2 ժամ:
Քայլ 5
Յուրաքանչյուր պարֆե ձևավորել սերուցքով և ելակով: