Արժեքը ներառում է այս բաղադրատոմսի պատրաստման համար անհրաժեշտ մթերքների ցանկը
- 5 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ
- 1 հատ մեծ սոխ՝ մանր կտրատած
- 2 փոքր սխտոր՝ մանր կտրատած
- 2 լոլիկ՝ մաքրած և մանր կտրատած
- 1/2 թեյի գդալ շաքարավազ
- աղ
- Մի փոքր շաֆրան
- 4 փոքր կաղամար
- 2 բաժակ արբորիո տեսակի բրինձ
- 3 բաժակ ձկան կամ հավի արգանակ (բուլյոն)
- 1 բաժակ սպիտակ, չոր գինի
- 1 թեյի գդալ քաղցր, կարմիր պղպեղ
- 12 հատ մեծ ծովախեցգետին՝ մաքրած
- 16 հատ միդիա
- կիտրոնի շերտեր
Քայլ 1
Թավայի մեջ ավելացնել ձիթապտղի յուղ և տապակել սոխն այնքան, մինչև փափկի:
Քայլ 2
Ավելացնել սխտորը և 1 րոպե տապակել: Այնուհետև ավելացնել լոլիկը, շաքարավազը, աղը, շաֆրանը և քաղցր կարմիր պղպեղը:
Քայլ 3
Եփել մոտավորապես 5-7 րոպե:
Քայլ 4
Ավելացնել կաղամարը, մի քանի րոպե եփել և ավելացնել բրինձը:
Քայլ 5
Այդ ժամանակ կաթսայի մեջ խառնել բուլյոնը և գինին, մինչև եռալը: Ավելացնել բրինձը և նորից սպասել մինչև եռա:
Քայլ 6
Պատրաստել միջին կրակի վրա մոտավորապես 25 րոպե:
Քայլ 7
Ավելացնել ծովախեցգետինները 15 րոպե անց: Եփել այնքան, մինչև ծովախեցգետինները ստանան բաց վարդագույն երանգ:
Քայլ 8
Անջատել կրակը և փակել թավան փայլաթիթեղով՝ մոտավորապես 5-10 րոպե:
Քայլ 9
Այդ ընթացքում պատրաստել միդիաները՝ ավելացնելով 1 բաժակ ջուր:
Քայլ 10
Այնուհետև հանել փայլաթիթեղը և ավելացնել միդիաներն ու կիտրոնի շերտերը