Արժեքը ներառում է այս բաղադրատոմսի պատրաստման համար անհրաժեշտ մթերքների ցանկը
- 50 գ շոկոլադ, կտրատած
- 3/4 բաժակ ալյուր (124 գ)
- 1/4 բաժակ (38 գ) կակաոյի փոշի
- 3/4 թ. գդ. սոդա
- 1/4 թ.գդ. աղ
- 1 բաժակ (220 գ) շաքարավազ
- 1/4 բաժակ (56 գ) կարագ
- 1 մեծ ձու
- 1 մեծ ձվի դեղնուց
- 1 1/2 թ.գդ. վանիլի էքստրակտ
- 1/2 բաժակ (124 գ) թթվասեր
- 1/2 բաժակ եռացրած ջուր
- սերուցքային կարագ
- 12 ազնվամորի
Քայլ 1
Ջեռոցը նախապես տաքացրեք 350 ° C: 12 կեքսի ստվարաթղթերը տեղադրել կեքսի տարաների մեջ: Հալեցնել շոկոլադը, թողնել մի փոքր սառչի: Ափսեի մեջ խառնել ալյուրը, կակաոյի փոշին, սոդան և աղը, մի կողմ դնել:
Քայլ 2
Ափսեի մեջ լցնել շաքարավազը և կարագը, խառնել ձվի, ձվի դեղնուցի և վանիլային էքստրակտի հետ: Խառնել հալված շոկոլադը, ապա ավելացնել թթվասերը: Ավելացնել ալյուրի խառնուրդի կեսը և խառնել ցածր արագությամբ, ապա ավելացրեք մնացած կեսը և նորից խառնել: Ավելացնել մոտ 1/5 եռացրած ջուր:
Քայլ 3
Խմորը բաժանել տարաների միջև ՝ յուրաքանչյուրը լցնելով մոտ 2/3-ով: Թխել նախապես տաքացրած ջեռոցում, մոտ 17-20 րոպե: Հանել ջեռոցից և 10 րոպե սառեցնել: Սառեցնելուց անմիջապես հետո ավելացրեք սերուցքային կարագը և ազնվամորին: