Արժեքը ներառում է այս բաղադրատոմսի պատրաստման համար անհրաժեշտ մթերքների ցանկը
- 250գ Penne մակարոն
- 1 ցուկկինի (դդմիկ)
- 2 պճեղ սխտոր
- 2 ճ. գդ. տոմատի մածուկ
- 3 ճ. գդ. դեղին չամիչ
- 1 ճ. գդ. կապար
- 2 ճ. գդ. մասկարպոնե պանիր
- 1 ճ. գդ. չիլի սոուս (Սամբալ Օելեկ)
Քայլ 1
Միջին չափսի կաթսայի մեջ տաքացնել աղի ջուր և հասցնել եռման աստիճանի: Լվանալ և չորացնել թարմ բաղադրիչները: Կտրատել ցուկկինին խորանարդիկների: Մաքրել և խոշոր կտրատել սխտորը:
Քայլ 2
Ավելացնել մակարոնը եռացող ջրի մեջ, եփել, երբեմն խառնելով, մոտ 10-12 րոպե: ½ մակարոնի ջրից մի կողմ դնել, մակարոնը չորացնել և վերադարձնել կաթսայի մեջ:
Քայլ 3
Մինչ մակարոնը եփվում է, միջին չափսի կաթսայի մեջ տաքացնել 2 թ.գդ. ձիթապտղի ձեթ: Ավելացնել կտրատված ցուկկինի, ավելացնել աղ և պղպեղ: Եփել ևս 5-6 րոպե, այնուհետև տեղափոխել ափսեի մեջ:
Քայլ 4
Մինչ մակարոնները եփվում են, նույն կաթսայի մեջ ավելացնել 2 թ.գդ. ձիթապտղի ձեթ: Ավելացնել մանրացված սխտոր: Ավելացնել աղ, պղպեղ: Եփել, հաճախակի խառնելով, մոտ 1 րոպե: Ավելացնել տոմատի մածուկ, կապար, չամիչ և չիլի մածուկ՝ ըստ կծվության աստիճանի նախընտրության: Եփել 2-3 րոպե՝ հաճախակի խառնելով: Անջատել կրակը: Ավելացնել 1/4 բաժակ ջուր:
Քայլ 5
Եփված մակարոնների վրա ավելացնել եփված դդմիկը, սոուս, մասկարպոնե և մի կողմ դրված մակարոնի ջուրը: Եփել 1-2 րոպե: Ցանկության դեպքում կարելի է ավելացնել մնացած ջրից: Ավելացնել աղ և պղպեղ՝ ըստ ցանկության: Բարի ախորժակ: